Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske
Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske

Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske er en perfekt forret, når du skal have gæster. De er super nemme at lave og kan forberedes i god tid. De kan også tages med i madpakken – så er der sund og lækker frokost.

Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske
Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske

Delikate hapsere med edamame-hummus, røget laks og porreaske

Ret Forret, Snack
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 600 g edamamebønner (2 poser) (frost)
  • 1 spsk tahin (sesampasta)
  • 4 spsk citronsaft
  • 2 spsk koldt vand
  • Himalayasalt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 200 g røget laks
  • 2 stk mini-romaine eller hjertesalat
  • Eventuelt frisk timian (pynt)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Skær toppen/det grønne af porren og skyl den grundigt.

  3. Del porren i 3 stykker. Hvert stykke flækkes ned gennem midten. Skær hver halvdel i tynde strimler.

  4. Kom porrestrimlerne op på en bradepande - eventuelt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter indtil de er blevet sorte.

  5. Lad dem afkøle.

  6. De afkølede porrestrimler kommes i en mini-hakker eller kaffekværn, hvor de pulveriseres.

  7. Kom vand i en gryde, og lad det nå kogepunktet.

  8. Hæld de to poser frosne edamame-bønner op i det kogende vand.

  9. Lad dem kog et par minutter og sluk for varmen. Lad bønnerne ligge i vandet et par minutter uderligere.

  10. Hæld vandet fra edamame-bønnerne og lad dem blive i gryden.

  11. Tilsæt tahin, citronsaft, koldt vand, salt og presset hvidløg.

  12. Med en stavblender moser du bønnerne indtil du har en fin konsistens.

  13. Smag edamame-hummusen til.

  14. Skyl de små salatblade og lad dem dryppe godt af.

  15. Skær den røget laks i mindre mundrette stykker.

  16. Læg lidt edamame-hummus på hvert salatblad og derefter et par stykker røget laks.

  17. Drys en smule porreaske på hver hapser. Brug eventuelt en lille si eller te-æg.

  18. Pynt eventuelt med med frisk timian.

  19. Server straks - VELBEKOMME 🙂

Opskriftsnoter

Lav porreasken i god tid og opbevar den i en lille beholder med låg.

Edamame-humusen og salatbladene holder sig fint på køl, så det kan også forberedes i god tid.

Med styr på forberedelserne kan du trylle små delikate hapsere med edamame-hummus og laks frem på ingen tid.

Flere af ingredienserne kan du købe her:

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på de delikate hapsere, så efterlad gerne en vurdering nedenfor.

Laksemousse med høvlet peberrod er en vild lækker forret med laks. Den er rigtig nem at lave og kan forberedes i god tid. Lov mig også at prøve den.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here