Svinemørbrad med æblekompot
Delikat svinemørbrad med lækker æblekompot

Vi nærmer os næsten gourmetlignende tilstande med helstegt svinemørbrad med æblekompot. Og så på budget.

Æblekompotten får den smukkeste rav-farve, og chilien får den til at prikke en smule på tungen – dejligt tvist, som gør æblekompotten speciel.

Du kan enten grille eller ovnstege din mørbrad.

Opskrift til 2-3 personer

Ingredienser

1 hel svinemørbrad
Himalayasalt
Friskkværnet peber
Evt. 1 pakke bacon i skiver

4 æbler
2 spsk hyldeblomstsaft (koncentreret)
1/2 rød chili (mild)
1 spsk lys fibersirup
Himalaysalt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd op i grillen eller tænd ovnen på 200 grader.
  2. Fjern sener og hinder fra mørbraden, så det kun er det rene kød, der er tilbage.
  3. Krydrer mørbraden godt med salt og peber.
  4. Du kan eventuelt vikle skiver af bacon rundt om mørbraden.
  5. Hvis du griller mørbraden, skal den have 20 minutter ved indirekte varme.
  6. Hvis du steger mørbraden i ovnen, lægges den på en rist over en bradepande og steger den i 20 minutter.
  7. Når den helstegte svinemørbrad er færdig, lægges den på et skærebræt og trækker i 10-15 minutter, inden den skæres i skriver af ca. 0,5 – 1 cm tykkelse.
  8. I mens mørbraden grilles eller steges, klargøres æblekompotten.
  9. Hvert æble deles i 4 stykker. Kernehusene fjernes, og æblerne skrælles og skæres i små tern.
  10. Den halve chili uden kerner skæres i meget små tern.
  11. Varm en lille gryde eller kasserolle op.
  12. Kom æbletern, chili og hyldeblomstsaft op i gryden og kog det under låg i ca. 10 minutter til æblerne er møre. Rør ind imellem i gryden.
  13. Kom fibersirup i og smag æblekompotten til.
  14. Ved servering lægges skiver af helstegt svinemørbrad på et fad, og hver skive pyntes med en skefuld æblekompot.
  15. Du kan drysse salt og friskkværnet peber på, eller du kan lade dine gæster gøre det selv.

Du kan servere helstegt svinemørbrad med æblekompot som en lun ret på frokostbordet eller som en hovedret sammen med en mættende salat. Jeg vil foreslå spidskålssalat med avocado og abrikoser eller grøn salat med blåbær og cashewnødder.

Jeg kan også anbefale, at du tjekker opskriften ud på mørbradspyd med ramsløgspesto, som også er nem og lækker aftensmad bade til hverdag og til gæster.

Svinemørbrad med æblekompot
Delikat svinemørbrad med lækker æblekompot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here