Lækker rejesalat
Lækker rejesalat

En lækker rejesalat tager ingen tid at lave. Til forskel for mange af de rejesalater, du kan købe i supermarkederne, er hovedingrediensen rent faktisk rejer i opskriften her.

Rejer og skaldyr generelt indeholder alle de sunde flerumættede fedtsyrer, der er vigtige for vort hjertekar-system, og så er de en god kilde til sunde proteiner.

Jeg kan anbefale dig at kigge efter det blå mærke “MSC”, når du køber fisk og skaldyr. Mærket står for certificeret bæredygtigt fiskeri. F.eks. er varmtvandsrejer som tigerrejer på Verdensnaturfondens liste over madvarer, man skal holde sig fra, hvis man går ind for bæredygtighed.

Hvis du ligesom mig gerne vil spise fisk og skaldyr flere gange om ugen, kan en lækker rejesalat være et godt bud. Du kan servere rejesalaten, hvis du skal have frokostgæster, hvor det godt må være lidt ekstra lækkert f.eks. til jul, påske og pinse. Du kan også bruge rejesalaten i din madpakke sammen med en masse grøntsager. Det smager vildt godt som forret ovenpå spæde salatblade pyntet med lidt tomat og en skive citron.

Lækker rejesalat
Lækker rejesalat

Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser

330 g frosne rejer (det kan ikke anbefales at bruge rejer i lage – se kommentar nedenfor)
1 dl god mayonnaise
1 spsk citronsaft
1 lille bundt dild
Himalayasalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Rejerne optøs.
 2. Klip eller hak dilden fint.
 3. Med en ske rører du mayonnaise, citronsaft, dild, lidt salt og peber sammen i en skål.
 4. Kom rejerne op i en si og pres lidt af væden ud af rejerne. Det er for, at rejesalaten ikke bliver for våd.
 5. Kom rejerne op i skålen med mayonnaisen og rør rundt.
 6. Smag eventuelt til med mere salt og peber.
 7. Anret din rejesalat i en skål og pynt med et par dildkviste.

Hvis du gerne vil have mere inspiration til velsmagende frokostsalater, kan jeg anbefale dig at prøve en nem æggesalat med karse eller torskerognssalat med rød peber og forårsløg. Det vil helt sikkert være et hit.

Nem rejesalat

4 COMMENTS

 1. Har idag lavet både lækker rejesalat og nem æggesalat. Æggesalaten er helt klart min favorit, bringer minder tilbage fra barndommen når vi handlede i Magasin og gik op i restaurangen og købte en sandwich med æggesalat😄👍.
  Lavede rejesalaten med rejer i lage og det tror jeg var en fejl fra min side, det blev lidt for salt og syrligt. Jeg skal prøve igen med frosne rejer som der står i opskriften😋

  • Kære Mia
   Hvor er jeg glad for at høre, at du har lavet lækre frokostsalater. Jeg har det på præcis samme måde som dig med æggesalaten. Den vækker gode minder. Dejligt, at du kunne lide den 🙂
   Tak for din tilbagemelding på rejesalaten. Jeg vil tilføje en kommentar i opskriften om, at det ikke kan anbefales at bruge rejer i lage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here