Meatza med soltørrede tomater, oliven og artiskok
Meatza er en pizza, hvor bunden er lavet af hakket oksekød.

Opskrift på meatza med artiskok og oliven er perfekt fredagsmad. Det er en god måde at begynde weekenden på.

Vi holder meget af pizza herhjemme og prøver at finde alternativer til de traditionelle pizzaer med hvedebund. I virkeligheden er meatza en stor hakkebøf med et tvist af italien, men ikke desto mindre smager det bare godt. Server f.eks. en stor skål grøn salat til, og er det fredag så måske et glas rødvin.

Du kan eventuelt servere en tomatsalat til, en lækker grøn salat med blåbær og cashewnødder eller spidskålssalat med avocado og abrikoser.

Meatza med soltørrede tomater, oliven og artiskok
Meatza er en pizza, hvor bunden er lavet af hakket oksekød.

Vil du gerne hæve niveauet på din meatza, kan du bruge råvarer af en hel særlig kvalitet. Hos firmaet Det Italienske Køkken kan du købe økologisk pastasauce med basilikum, soltørrede tomater i ekstra jomfruolivenolie, delikat artiskok-tapenade og udsøgt sort oliven-tapenade – det er SÅ lækkert!

Meatza med soltørrede tomater, oliven og artiskok
5 fra 1 stemme
Udskriv

Meatza med artiskok og oliven

Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 2 stk æg
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,5 spsk oregano
  • 2 spsk Husk (loppefrøskaller)
  • Godt med Himalayasalt (kværnet)
  • Godt med peber (kværnet)
  • 250 g markchampignon (almindelige kan også bruges)
  • Lidt smør til stegning
  • 250 g Manchego-ost (andre former for revet ost kan også bruges)
  • 300 g pastasauce
  • Soltørrede tomater i olie
  • Sorte oliven
  • Rucula
  • Syltede artiskokker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 g varmluft.


  2. Hak rødløget fint og pres hvidløgene.


  3. Rør det hakkede kød, løg, hvidløg, æg, oregano, Husk, salt og peber godt sammen i en stor skål.


  4. Rengør svampene og skær dem i skiver.


  5. Tænd op under en stegepande og kom lidt smør på.


  6. Steg markchampignonerne ved høj varme til de har taget lidt farve.


  7. På to bradepander med bagepapir fordeler du kødet i 2 eller 4 portioner.


  8. Tryk og form kødet til runde pizzaer, der ca. er 1,5 cm høje.


  9. Fordel pastasovsen på pizzaerne.


  10. Fordel revet ost jævnt ud over kødet.


  11. Fordel de stegte markchampignoner på kødet.


  12. Bag meatzaerne i ovnen i ca. 20 minutter.


  13. Skyl rucula og lad det dryppe af på et rent viskestykke eller i en si/dørslag.


  14. Skær de soltørrede tomater og de syltede artiskokker i mindre strykker


  15. Når meatzaerne er færdige, tages de ud af ovnen og pyntes med rucola, oliven, soltørrede tomater og artiskokker.


  16. Server "pizzaerne" med en skål salat til og NYD!

Meatza med oliven og artiskok
Meatza med oliven og artiskok

Hvis du vil have ideer til, hvad du også kan bruge Manchego-ost til, kan jeg anbefale den virkelig gode frittata, som kan spises til morgenmad en weekend, hvor man har god tid. Frittataen kan også serveres som en frokostret eller som aftensmad.

Jeg bruger ofte Husk i mine opskrifter, så der er masser af anvendelsesmuligheder af finde her på bloggen. F.eks. kyllingefrikadeller med forårsløg,  fladbrød med broccoli, som er gode til sandwich eller lækre kokosmuffins med nødder og chokolade.

 

2 COMMENTS

  1. Paleo når det er bedst. Findes i alverdens udgaver, men den her går rent ind hver gang. Prøv den i stedet for en alm. hakkebøf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here