Pæresorbet med chokoladesauce
Sund pæresorbet med chokoladesauce.

Pæresorbet med chokoladesauce er helt sikkert noget for dig, hvis du holder af is og særligt sorbet-is. Du vil helt sikkert få smil på læben, når pæresorbeten her serveres. Det er super lækkert med den kolde friske og cremede is og chokoladesaucen, der stivner og bliver sprød, når den hældes over isen. I stedet for chokoladesauce kan du drysse lidt hakkede mandler eller andre nødder over. Du kan også købe chokoladeskåle og servere din pæreis i dem. Det er lækkert og ser flot ud.

Jo mere modne dine pærer er, jo sødere pæresorbet får du.

Jeg giver to forslag til chokoladesauce – den nemme og den lidt mere ingredienskrævende chokoladesauce med en større sundhedsmæssig gevinst. Du vælger selv 🙂

Du kan eventuelt sætte de skåle eller glas, du gerne vil servere pæresorbeten i i fryseren, mens du blender pærer og laver chokoladesauce.

Opskrift på 2 pæne portioner

Ingredienser

Sorbet:
550 g frosne modne pærer
1 1/4 ægghvider (1 bæger)

Fremgangsmåde

  1. Dagen før skralder du dine modne pærer og fjerner kernehusene.
  2. De skæres i tern og kommes i fryseren. Frys ikke stykkerne som en stor klump men bred dem i stedet flat ud. Det gør det nemmere for dig i morgen.
  3. Dagen efter kommer du de frosne pærer og æggehvider i en blender og kører, indtil du har en jævn og glat sorbet-is.

Ingredienser

Chokoladesauce 1:
50 g mørk chokolade
1 spsk kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen i mindrestykker.
  2. Smelt chokoladen og kokosolie over vandbad.
  3. Kom pæresorbeten i fine skåle eller glas og hæld den lune chokoladesauce over den kolde sorbet-is.
  4. Server med det samme og vent på at smilet breder sig.

Chokoladesauce 2:
70 g kakaosmør
2 spsk kokosolie
2 spsk kokossukker
2 spsk raw kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne kommes i en lille gryde og varmes op ved meget svag varme, indtil kakaosmøren er smeltet.
  2. Kom pæresorbeten i fine skåle eller glas og hæld den lune chokoladesauce over den kolde sorbetis.
  3. Server med det samme og vent på at smilet breder sig.

Kunne du tænke dig at se nærmere på flere opskrifter med pærer, kan jeg anbefale dig ovnbagte pærer, som er lækkert tilbehør i det salte køkken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here