Persillepesto

Persillepesto med pecorino og solsikkekerner kan bruges som en marinade til kød, til fisk, dressing på salater, som dip eller som smørrelse på en sandwich i stedet for smør eller mayo. Pestoen smager virkelig godt og kan bruges til at tilføre din mad masser af smag. Persillepesto kan pifte en hver ret op.

Prøv f.eks. at vende blomkålsbukker, der har fået et hurtigt opkog, i persillepestoen. Små nye kartofler eller pasta vendt i pesto, smager også skønt.

Det er nemt at lave persillepestoen, og det tager under fem minutter.

Du kan erstatte solsikkekerner med pinjekerner, men solsikkekerner er langt billigere og ligeså sunde.

Pecorino er en slags parmesanost, og de minder meget om hinanden både i konsistens og udseende.

Persille hjælper med at regenerere cellerne i kroppen, og persille er rig på mineraler, der hjælper kroppen med at fjerne giftstoffer. Persille indeholder c-vitamin, som styrker immunforsvaret. Der er derfor ingen grund til at holde igen med at spise persille.

Opskrift på et lille glas (ca. 2 dl)

Ingredienser

2 fed hvidløg
4 spsk solsikkekerner
8 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
40 g bredbladet persille (1 bundt)
35 g pecorino (ost)
1 knivspids Himalayasalt

Fremgangsmåde

  1. Skyl persillen og hak den groft.
  2. Alle ingredienserne kommes i en minihakker og køres indtil persillepestoen er hel jævn.
  3. Er du ikke ejer af en minihakker, kan du lave persillepesto i en morter.
  4. I så fald hakkes persille og solsikkekerner fint, og hvidløget presses i en hvidløgshakker.
  5. Pecorinoen rives på et rivejern.
  6. Det hele kommes op i en morter og males med støderen til pestoen er jævn.

I det tidlige forår pibler det op fra skovbunden med ramsløg – fra marts måned til juni måned. De små fine blade er sundere end almindelig hvidløg og kan også bruges til en lækker pesto. Her finder du opskrift på ramsløgspesto.

Persillepesto

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here