Spicy quinoaret med sorte bønner
Quinoaret med sorte bønner

Min quinoaret er mexicansk inspireret. Retten indeholder ikke kød, men alligevel indeholder den et højt proteinindhold, da både quinoa og bønner er rig på protein. Quinoa er en plante, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. Den indeholder essentielle aminosyrer og sunde fedtsyrer, bl.a. omega-3, som er meget vigtig for os mennesker.

Hvis du holder af mexicansk mad med mange krydderier og masser af smag, er jeg sikker på, at du vil kunne lide quinoaretten her. Limesaft og friske koriander gør den dejlig frisk.

Spicy quinoaret med sorte bønner

 

Quinoaret med sorte bønner

Ret Hovedret, Vegetarisk
Køkken Mexikansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1 dl sorte bønner (lægges i blød dagen før - ellers fra dåse)
  • 1 dl quinoa
  • Vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 spsk limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk spidskommen
  • 2 tsk sød paprika eller 1/4 spsk cayennepeber (hvis du er til en stærkere version)
  • 1/4 spsk Himalayasalt
  • 1 spiseklar/moden avocado
  • 1/2 dl friske koriander (grofthakket)
  • 1 dl majs
  • 1/2 frisk rød chili
  • 1 dl rød peber i tern
  • 1 forårsløg
  • Både af lime

Fremgangsmåde

  1. Dagen før lægger du de sorte bønner i blød i koldt.


  2. Dagen efter hælder du vandet fra bønnerne og kommer dem op i en gryde med nyt koldt vand.


  3. Kog bønner efter anvisning på posen.


  4. Skyl quinoaen i koldt vand. Det er vigtigt, da de indeholder bitterstoffer.


  5. Kom quinoaen i en lille gryde med kold vand, som bringes i kog. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter.


  6. Hæld eventuelt overskydende vand fra quinoaen.


  7. Lav en dressing/marinade af olie, limesaft, hvidløg, cayennepeber/sød paprika, salt og spidskommen.


  8. Vend dressingen i quinoaen.


  9. Skær forårsløg og frisk chili i tynde ringe.


  10. Vend sorte bønner, rød peber, majs, forårsløg, chili og koriander i quionoaen.


  11. Anret din quinoaret og pynt med avocado i tern/skiver og både af lime.

Opskriftsnoter

Hvis du bruger sorte bønner på dåse, går du direkte til punkt 4.

 

Vil du have mere inspiration til vegetariske retter med højt indhold af proteiner, kan jeg anbefale chiagrød med chokoladesmag til morgenmad.

Hvis vi bevæger os over i det asiatiske køkken, er der Thaiinspireret græskarsuppe som kan laves i en vegetarisk version. Her er der også smæk på smagen.

Jeg vil blive glad for at høre din mening om quinoaret med sorte bønner, så efterlad gerne en vurdering af opskriften nedenfor.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here