Rødkålssalat med granatæblekerner
Rødkålssalat med granatæblekerner

Rødkålssalat med granatæblekerner er en rigtig god vintersalat.

Ofte vælger jeg rød spidskål i stedet for rødkål, men i salaten her bliver rødkålen suppleret med en masse “sødt”, hvilket gør den virkelig lækker.

Rødkålssalat går godt sammen med and, f.eks. Jane Fabers langstidsstegte andelår. En saftig flæskesteg med sprøde svær eller stegte kyllingelår er også perfekt sammen med salaten.

Opskrift til 3-4 personer

Ingredienser

1 lille rødkål (ca. 900 g)
10 tørrede dadler
Saften af 1 appelsin
3 spsk macadamianolie eller valnøddeolie
Salt og peber
Kødet fra 1 stor appelsin
Kernerne fra 1 granatæble (kan købes lige klar til brug)
1 håndfuld valnødder eller pekannødder til pynt

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen MEGET fint. Jo finere, jo mere lækker bliver salaten.
  2. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i små stykker.
  3. Bland en marinade af appelsinsaft, macadamianolie, salt og peber.
  4. Bland rødkål, dadler og marinade og lad det trække – gerne et par timer.
  5. Brug en skarp kniv til at fjerne skralden på appelsinen. Skær så meget af skralden, at du også fjerner den hvide hinde på appelsinen.
  6. Del appelsinen i både og skær det fine kød i mindre stykker.
  7. Lige inden serveringen blandes rødkålen med appelsinbåde i tern og granatæblekerner.
  8. Pynt rødkålssalaten med valnødder.

Af andre vintersalater kan jeg anbefale syrlig vintersalat med grønkål og grønkålssalat med æbler og salte mandler.

Rødkål er rig på C-vitamin og K-vitamin og så siges det, at bitterstofferne i rødkålen kan mindske risikoen for at få brystkræft.

Granatæble er en superfood på grund af dets fantastiske egenskaber. Granatæble har bl.a. anti-inflammatoriske egenskaber.

Rødkålssalat med granatæblekerner
Rødkålssalat med granatæblekerner

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here