Spidskålssalat med avocado og abrikos
Spidskålssalat med avocado og abrikos.

Spidskålssalat med avocado og abrikos er oprindelig en sommersalat, men heldigvis kan den laves hele året rundt, da vi er så priviligerede at kunne købe de fleste grøntsager og frugter hele året.

I en travl hverdag søger de fleste af os automatisk lidt lettere retter. Derfor er lækre salater ideelle. Den her spidskålssalat med avocado og abrikos er hurtigt blandet sammen og kan spises som frokostret eller tilbehør til aftensmaden.

Abrikosen – og frugt i salaten i det hele taget – giver et sommerligt tvist. Er du mere til fersken, nektarin eller æble, kan du også sagtens prøve det af. Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor, hvis du tester andre frugter af.

Om vinteren kan du bruge tørrede abrikoser. Kom dem i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad dem ligge i vandet og køle af. De vil svulme op og få (næsten) samme konsistens som friske abrikoser.

Spidskålssalat med avocado og abrikos
Spidskålssalat med avocado og abrikos.

Opskrift til 2-4 personer

Ingredienser

1/4 spidskål (lille)
1/2 hoved grøn salat (f.eks. crispsalat)
4-5 champignoner (små eller mellemstore)
3-5 friske abrikoser (eller 8 tørrede)
1 avocado
1/8 lime (en båd)
1-2 spsk olivenolie
En håndfuld græskarkerner
Havsalt

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger tørrede abrikoser, lægges de i en lille skål, og der hældes kogende vand over. Lad dem ligge i vandet og køle af.
  2. Snit spidskålen fint.
  3. Hak salaten groft.
  4. Bland de to salater.
  5. Skær avocadoen i tern.
  6. Skræl de friske abrikoser og skær dem i fine fileter. Bruger du tørrede abrikoser (der nu er svulmet op og kølet af) skæres de i små tern.
  7. Bland avocado og abrikoser med salaten.
  8. Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Bland dem i salaten.
  9. Rist græskarkernerne på en god varm, men tør pande med lidt havsalt til de begynder at poppe lidt.
  10. Bland olie og lime og vend det i salaten.
  11. Top med de ristede græskarkerner.

Jo finere, du kan snitte salaten, jo mere lækker bliver den. Er du ikke vild med græskarkerner, kan du i stedet bruge solsikkekerner, hakkede mandler eller nødder. Du kan også bruge grofthakkede saltmandler og drysse over salaten.

Spidskålssalat med avocado og abrikos er et godt supplement til mange af sommerens retter –både på grillen og i køkkenet. Prøv f.eks. at lave marinerede grillspyd af svinemørbrad til. Eller hvad med kyllingefrikadeller med forårsløg? Salaten går også rigtig godt til retter med fisk. Har du endnu ikke prøvet sesamstegte rødspættefileter kan de varmt anbefales.

 

Spidskålssalat med avocado og abrikos

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here